دانشگاه آزاد بوشهر در مسیر سبز؛ ساخت نیروگاه خورشیدی ۲۰۰ کیلوواتی با الهام از معماری ایرانی - اسلامی

به گزارش خبرنگار آنا، جلسه شورای مرکز تحقیقات انرژیهای نوین دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر برگزار و طرح «ساخت نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۰۰ کیلووات» مطرح و مورد بررسی و تأیید قرار گرفت.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این جلسه که با حضور معاون و مدیران پژوهشی دانشگاه و رؤسای مراکز تحقیقاتی واحد بوشهر برگزار شد با تأکید بر اثرگذاری این دانشگاه در برنامههای اجتماعی و رفع چالشهای جامعه در حوزههای مختلف گفت: تأکید و خواسته مهم شهید دکتر طهرانچی، تبدیل دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه کارآفرین و حل مسئله بود که درراستای تحقق این طرح، تمامی تلاش و همت خود را به کار بست تا امروز که دانشگاه آزاد اسلامی به جایگاه واقعی و شایستهای که همگان از آن انتظار دارند، رسیده است.
سعید رازقی با تأکید بر ضرورت الگوسازی برنامههای دانشگاه در سطح مراکز آموزش عالی و حتی در سراسر کشور خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر میکوشد همراستا با سیاستهای توسعه پایدار و مسئولیتپذیری اجتماعی، نقش مؤثری در مسیر تعالی کشور ایفا کند.
وی با بیان اینکه خواست جامعه از دانشگاه این است که دانشگاه نباید صرفاً به آموزش نظری محدود شود، عنوان کرد: آنچه امروز اهمیت دارد، تبدیل پژوهش به طرحهای اجرایی، کاربردی و مؤثر در جامعه است تا علاوه بر رفع چالشها و کاستیها، دانشگاه بهعنوان یک نهاد امیدآفرین در نظر گرفته شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر هم در این جلسه با اشاره به قرار گرفتن طرح پژوهشی «طراحی الگوی مطلوب معماری ایرانی ـ اسلامی» در فاز اجرایی گفت: خوشبختانه با تغییر رویکرد در دانشگاه و فعالیتهای علمی و پژوهشی اعضای هیئت علمی، تعامل بسیار مطلوبی میان دانشگاه و نهادهای بیرونی شکل گرفته است.
عبدالرحیم پذیرا افزود: با برگزاری جلسات منظم شورای پژوهشی و رصد خواست و نیازهای پژوهشی در استان بوشهر و دیگر استانها، تلاش داریم تا پروژههایی با قابلیت اجرا، ارزش اقتصادی و تأثیر اجتماعی طراحی و عملیاتی شود که طرح نیروگاه خورشیدی بر همین اساس تدوین شده و اکنون در مرحله بررسیهای فنی و اقتصادی قرار دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر و رئیس مرکز تحقیقات انرژیهای نوین این دانشگاه هم با بیان اینکه طرح «احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۰۰ کیلووات» درراستای سیاستهای کلان کشور در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی درنظر گرفته شده است، ادامه داد: هدف از احداث نیروگاه خورشیدی، تأمین بخشی از انرژی مصرفی دانشگاه از طریق منابع پاک، کاهش آلایندههای زیستمحیطی و ایجاد زیرساخت پژوهشی-آموزشی برای دانشجویان و محققان در حوزه انرژیهای نوین است.
داریوش مستی یادآور شد: نیروگاه خورشیدی علاوه بر نقش مؤثر در صرفهجویی اقتصادی و بهینهسازی مصرف انرژی، میتواند بهعنوان یک الگوی اجرایی در میان مراکز آموزش عالی مطرح شده و زمینهساز ترویج فرهنگ استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در سطح استان و کشور باشد.
وی یادآور شد: اجرای این طرح گامی مؤثر در تحقق دانشگاه سبز و توسعه پایدار بهشمار میرود که پس از نهایی شدن ارزیابیها و دریافت مجوزهای لازم، فاز مطالعاتی پروژه آغاز شده و عملیات اجرایی احداث این نیروگاه وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
انتهای پیام/